Orasul CODRU
Pagina Oficială a
Orașului Codru

Întovărăşirile pomicole vor putea fi incluse în intravilanul localităţilor

Întovărăşirile pomicole vor putea fi incluse în intravilanul localităţilor, la solicitarea beneficiarilor. Parlamentul a votat astăzi în prima lectură un proiect de lege care modifică Codul Funciar, dar şi alte acte normative.

Decizia privind includerea în intravilanul localităţii va fi luată la adunarea generală a întovărăşirii pomicole, care va înaintea solicitarea respectivă către autorităţile publice locale.

Lichidarea sau reorganizarea întovărăşirilor pomicole se va iniţia din data includerii terenurilor din cadrul întovărăşirilor pomicole în intravilanul localităţii şi se va termina în termen de 24 de luni.

De asemenea, Codul Funciar se completează cu un nouă prevedere care va acorda posibilitatea modificării destinaţiei terenurilor întovărăşirilor pomicole în terenuri de construcţii prin modificarea planurilor urbanistice ale localităţilor.

Din momentul intrării în vigoare a noii legi, va fi interzisă formarea întovărăşirilor pomicole noi, dar şi repartizarea loturilor în cadrul celor existente.

Precizăm că întovărăşirile pomicole au fost organizate pentru administrarea terenurilor repartizate în folosinţă cetăţenilor Republicii Moldova în baza unei hotărâri de Guvern din 1991.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>